joi, 4 mai 2017

                                 

                               Cinci propuneri de activități pentru programul ,,Școala Altfel”, la liceu


       Lumea în care se nasc copiii de astăzi este una complexă, într-o permanentă schimbare, iar aceştia trebuie pregătiţi să înţeleagă şi să accepte provocările, să devină ei înşişi factori ai schimbărilor viitoare, acest lucru se realizează în cadrul activităţilor/ orelor din grădinţă/ şcoli, dar programul „şcoala altfel” propune un alt mod de a pregăti copiii pentru această lume, într-un mod practic, creativ, inovator, care să-i implice pe copii în activităţi deosebite şi interesante pentru ei.
       Educaţia unui copil nu se realizează doar într-un cadru formal, în cadrul grădiniţelor şi a şcolilor, ci şi prin activităţi extracurriculare şi extraşcolare. Acest lucru îşi propune şi programul de o săptămână „şcoala altfel”.
        Ca profesor diriginte m-am decis sa propun mai multe activități pentru această perioadă, bineînțeles ținând cont și de părerile elevilor din clasa a IX-a .
        Prima activitate propusă este ca în prima zi adică luni să mergem la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași deoarece am observat că unii elevi din clasă doresc să devină doctori, chirurgi renumiți . Vom merge la UMF pentru ca elevii să fie pentru o zi studenți la medicină ,să vadă cu ce o să se înfrunte pe viitor .
       A doua activitate propusă este ca în doua zi ,adică marți să rămânem in școală și să facem un concurs de gătit , deoarece unii elevii m-au încântat cu prăjituri delicioase . Oricărui elev îi place mâncarea . M-am mirat că atunci când am spus asta toți au spus că le place să o gătească , nu doar să o mănânce. Va fi un concurs prin care elevii își vor exersa una dintre abilitățile lor.
      A treia activitate propusă pentru miercuri este ca toți elevii din colectivul clasei a IX-a să se uite la un film . Acest film are o anumită temă ,precum dragostea , dramă , acțiune . Elevii au ales un film de dragoste ;cel mai votat film a fost ”Tres metros sobre cielo” în 3 părți . Aceste filme le va dezvolta spiritul observativ , deoarece la finalul vizionării le voi pune întrebări pentru a verifica atenția și capacitatea de a observa detaliile minore.
    A patra activitate propusă pentru joi este un campionat de baschet sau de fotbal împreună cu baieții/fetele din clasele mai mari (după cum ne va permite vremea). Elevii vor face sport și cu aceasta ocazie poate vor fi care se vor îndrepta spre mai mult efort fizic sau poate se vor transforma in forbaliști/baschebaliști renumiți .
    A cincea activitate propusă adică pentru ziua de vineri este o excursie de o zi la Suceava cu anumite obiective bine alese . Elevii vor fi capabili să observe detalii minore și majore din aceste obiective.
    Sper că va fi acceptat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu